Російський журналіст Олександр Невзоров отримав українське громадянство — ВВС

Російський журналіст та блогер Олександр Невзоров та його дружина Лідія Невзорова отримали українське громадянство.

Про це заявив радник міністра МВС Антон Геращенко. Також ВВС отримало підтвердження цієї інформації від радника голови МВС Віктора Андрусіва. Окрім цього, правдивість даних підтвердило поінформоване джерело BBC.

За словами Геращенка, громадянство дали за «визначні заслуги перед нашою країною» та «щире бажання допомогти зупинити війну». За попередньою інформацією, президент Зеленський вже підписав указ, але на сайті президента його поки немає.

«Я страшенно вдячний тим змученим, зневіреним, закривавленим людям України, що дозволили мені зайняти поміж них місце», — прокоментував ситуацію сам Невзоров та додав, що «стає на бік жертви».

Олександр Невзоров позиціонує себе як критика російської влади. У березні 2022 року проти нього навіть порушили справу за новою статтею про «фейки». Також Невзоров заявляє, що підтримує Україну у війні проти росії.

Хоча в минулому журналіста є й сумнівні епізоди. Зокрема виправдання дій російських силовиків у країнах Балтії 1991 року та перебування на посту довіреної особи володимира путіна на виборах 2012 року.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Кремль наказав росЗМІ поменше говорити про тривалість війни — ЗМІ