Російським компаніям не розкажуть про «дірки» в софті

Компанія HackerOne заблокувала доступ «Лабораторії Касперського» до платформи по пошуку вразливостей та програми виплат винагород Bug Bounty. Це відбулося в рамках санкцій проти російських та білоруських компаній.

Компанія HackerOne є власником платформи, що дозволяє іншим фірмам запускати Bug Bounty – програми виплати за вразливості, що виявлені у програмному забезпеченні. Розмір таких виплат залежить від того, наскільки критичною є вразливість. Одночасно з цим HackerOne призупинила виплати «білим хакерам» - тим, які отримували гроші з Bug Bounty - з регіонів, які потрапили під санкції.

Окрім того, міжнародна спільнота FIRST (Forum of Incident Response and Security Teams — Форум команд по організації безпеки та реагуванню на інциденти) виключила російські Центробанк, Сбербанк та «Лабораторію Касперського». FIRST збирає інформацію про кібератаки, а її учасники можуть обмінюватися досвідом щодо протидії кіберзагрозам. Тепер російським державним банкам та компанії Касперського ця інформація буде недоступна.

Нагадаємо, що нещодавно компанію «Лабораторія Касперського» було названо такою, що загрожує національній безпеці США.