Російським пілотам не вистачає ініціативи та навичок сучасної війни — британська розвідка

Низька ефективність застосування авіації стала однією з головних причин слабких успіхів російських військ в Україні. Про це йдеться у новому звіті британської розвідки.

Міноборони Британії підкреслює, що росія не змогла здобути домінування у повітрі і тому мусить діяти обережно, рідко проникаючи глибоко в український тил.

«Довгі роки основна частина бойової підготовки російських ВПС, швидше за все, проводилася за жорстким сценарієм і була розрахована на те, щоб справити враження на високопосадовців, а не на заохочення ініціативи серед льотного складу», — йдеться у звіті.

Британська розвідка наголошує, що попри великий список бойових літаків, росія не змогла розвинути інституційну культуру та навички, необхідні пілотам для ведення сучасної повітряної кампанії у західному стилі.

«Це призвело до того, що на сухопутні війська лягає більша, ніж планувалося, частка зусиль. Також Росії доводиться активніше використовувати сучасні крилаті ракети, запаси яких, ймовірно, закінчуються», — йдеться у звіті.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЗСУ взяли у полон пілота-«вагнерівця» — Бутусов (відео)