Російському генералу, який хотів «взяти Київ за три дні», повідомили про підозру

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру генералу рф, який командував операцією «Київ за три дні». На генерал-майора Володимира Селіверстова — колишнього командира 106-ї повітряно-десантної дивізії збройних сил рф — зібрали доказову базу.

Про це повідомили в СБУ.

На початку великої війни майор командував операцією із захоплення Києва з північно-західного напрямку. Згідно з планом, 24 лютого 2022 року десантні підрозділи Селіверстова мали взяти під контроль аеродром у Гостомелі й після того — окупувати все селище.

Інше угруповання військ зі складу дивізії отримало наказ на захоплення Вишневого, що на передмісті столиці. У разі успішного виконання цих завдань окупанти планували закріпитися в окупованих районах.

Після підходу основних сил окупаційних угруповань рф окупанти сподівались на штурм столиці України та її захоплення.

Військові Сил безпеки та оборони оточили та знищили значну частину угруповання Селіверстова під час боїв за Гостомель. Потім захисники України знищили штаб окупантів у Бучанському районі, де перебував російський генерал разом із усім командним складом його дивізії.

Тоді Селіверстов та його заступники отримали тяжкі поранення, після чого було віддано наказ на «евакуацію» ворожого угруповання.

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Селіверстову про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України.

Зараз тривають комплексні заходи, аби знайти і покарати воєнного злочинця рф.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала агента фсб, який коригував удари по Харкову (фото)