Російському підполковнику, який знущався над цивільними в Конотопі повідомили про підозру — Офіс генпрокурора
Офіс генпрокурора

Підполковнику Збройних сил рф повідомили про підозру у порушенні законів і звичаїв війни (частина 1 статті 438 КК України). Окупант віддавав накази про жорстоке поводження із затриманими цивільними у Конотопі Сумської області.

Про це у Telegram повідомляє Офіс генерального прокурора.

Підполковник разом зі своїми підлеглими незаконно перетнули державний кордон у Сумській області.

25 лютого на в'їзді у село В'язове російські військові зупинили автомобіль і затримали водія. Били його, а потім перевезли на сільськогосподарське підприємство.

Там підполковник, щоб залякати затриманого, віддав підлеглим наказ начебто розстріляти його.

«Чоловіка змусили роздягнутися до спідньої білизни та тримали його упродовж 4-5 годин із кайданками на руках поруч із чорними поліетиленовими мішками, в яких, ймовірно, знаходилися тіла. При цьому температура в приміщенні була близько 4 градусів. Потім чоловіка відпустили», — йдеться у повідомленні.

28 лютого російські окупанти за аналогічною схемою затримали ще двох місцевих жителів, які розвозили хліб.

«Підполковник наказав підлеглим одягти на них кайданки та завʼязати очі. Утримували чоловіків на тому ж підприємстві та за вказівкою підполковника систематично били прикладом зброї. При цьому в них вимагали дані про цивільних мешканців Конотопу з проукраїнською позицією, розташування військових Збройних сил України в Конотопі та місця зберігання зброї. Лише 2 березня 2022 року затриманих відпустили», — заявили в Офісі генпрокурора.

Раніше повідомлялось, що на Донбасі загинув російський генерал-майор Роман Кутузов.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Завербований прикордонник з Рівненщини зливав дані про офіцерів Нацгвардії для їх ліквідації