Росія бреше про «інсценування Україною і США ракетного удару по дітях» — ЦПД

Росія попередила про підготовку Україною провокації. Київ буцімто за наказом США має інсценізувати ракетний удар по дитячому садку, у чому нібито планує звинуватити кремль.

Про це повідомили у службі зовнішньої розвідки, передають пропагандистські агентства ТАСС та «РИА. Новости».

Повідомляють, що за допомогою такої провокації Україна нібито розраховує підвищити бойовий дух серед бійців ЗСУ, обґрунтувати зняття країнами Заходу обмежень на використання далекобійних ракет углиб території росії, а також начебто залучити підтримку країн Глобального Півдня.

У зовнішній розвідці рф також вважають, що США, мовляв, планують використати цю провокацію для посилення тиску на Іран та Північну Корею, позаяк нібито інсценований удар «буде здійснено» їхніми ракетами.

У відомстві також запевняють, що після «кривавих провокацій Києва ніхто у світі не вірить у його невинність».

Тим часом у Центрі протидії дезінформації стверджують, що подібна інформація від росіян є відвертою дезінформацією, яка не має нічого спільного з реальністю та може свідчити про підготовку ворогом чергових ударів по цивільних об'єктах.

«Ворог намагається посіяти паніку серед українців, внести розкол та недовіру в наше суспільство і виправдатися за власні злочини. Варто пам’ятати, в усіх воєнних злочинах російської армії, зокрема і в ракетних ударах по дитячих закладах, росія намагається звинуватити Україну», — зазначають у ЦПД.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Окупанти обстріляли вантажівку Червоного Хреста на Донеччині, є загиблі та поранені (оновлено)