Росія дійсно готується до нового наступу: в ГУР прокоментували наказ шойгу

Російська армія зараз готується до посилення наступальних дій в Україні.

Так представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібицький в ефірі телемарафону прокоментував наказ міністра оборони рф серія шойгу про «нарощування дій угруповань на всіх операційних напрямках»

За даними української розвідки, шойгу дійсно «проінспектував» війська, проте не відомо, чи зробив це він на окупованій території України. 

«За нашою оцінкою, було заслуховування командувачів щодо подальших дій і проведення операції, підбив підсумки тих заходів, які були зроблені. А за деякими даними, навіть вручав нагороди офіцерам і генералам, які відзначилися у цій операції. Але однозначно зараз йде підготовка до наступного етапу наступальних дій»,  — сказав Скібицький.

Також він також прокоментував загрозу наступу з Білорусі. За даними розвідки, зараз на прикордонних територіях Білорусі з Україною відбувається ротація військових, що означає збільшення присутності російських солдатів на цих територіях.

«Якщо говорити про потужні ударні угруповання, насамперед російські, які були створені в лютому перед вторгненням, таких ознак немає. Однак ми не виключаємо, що в подальшому, в залежності від успіху, який матиме ворог на нашій території, можливе перегрупування та посилення російської присутності на території Білорусі», — заявив представник ГУР. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Делегація рф кілька разів відвідувала Іран для огляду бойових безпілотників — CNN