Росія допомагає Ірану розвивати ракетну програму в обмін на поставки зброї — ЦРУ

Росія допомагає Ірану розвивати ракетну програм в обмін на поставки зброї, яка використовується в Україні.

Про це розповів директор ЦРУ Вільям Бернс, пише CNN.

За його словами, альянс між росією та Іраном швидко розвивається і вже стає «тривожним». Тегеран вже передав до рф сотні безпілотників, а також снаряди для артилерії та танків.

Натомість ЦРУ також бачить ознаки того, що росія пропонує допомогу іранцям у їхній ракетній програмі, і принаймні враховує можливість передачі Ірану винищувачів в обмін на військову допомогу.

Також Берн описав свої перемовини з очільником Служби зовнішньої розвідки рф Сергієм Наришкіним у листопаді 2022 року. Він наголосив, що зустріч справила на нього гнітюче враження. 

«З боку Наришкіна також було дуже зухвале ставлення. Почуття зухвалості та зверхності. Почуття, яке, на мою думку, відображає власну думку Путіна, його власну віру сьогодні в те, що він може змусити час працювати на нього, що він може розмолоти українців, що він може виснажити наших європейських союзників, що зрештою настане політична втома», — розповів голова ЦРУ.

Нагадаємо, нещодавно Іран повідомив про розробку нової крилатої ракети Paveh, яка може уражати ціли на відстані до 1650 км.