Росія дозволила сірий імпорт гральних приставок, косметики та техніки Apple

Міністерство промисловості та торгівлі рф оприлюднило перелік товарів, дозволених для «паралельного імпорту» — тобто ввезення до країни без згоди правовласника.

Список містить 96 позицій на 20 сторінках. До переліку потрапив широкий спектр товарів — від косметики до ядерних реакторів.

Зокрема дозволяється ввозити смартфони та іншу електронну техніку таких відомих брендів, як Apple, Asus, HP, Panasonic, Samsung, Nokia, Sony, Intel, Electrolux, Miele, Siemens, Dyson. Серед них є і ігрові приставки X -Box, Play Station, Nintendo.

У списку багато автомобілів та устаткування до них. Це марки: Tesla, Land Rover, Jeep, Jaguar, Chrysler, Bently, Cadilac, Chevrolet, Dodge, Hummer, Rover, GMC, Freightliner, Peterbilt, Kenworth, Mack.

У документі також позначені косметичні товари та засоби особистої гігієни, однак окремо зазначено, що дозвіл не стосується продукції компаній NYX, L'Oreal Paris, Maybelline, Blend-a-med, Oral-B, Garnier та Head&Shoulders.

Уряд росії лагалізував так званий «паралельний імпорт» товарів 29 березня.

Нова схема дозволить постачальникам імпортної продукції здійснювати їх реалізацію без дозволу власника товарного знака. Тобто фактична мова йде про сірий імпорт.

Таким чином Москва хоче обійти західні санкції та зменшити збитки від рішення відомих брендів припинити постачання своєї продукції до рф.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Путінська росія або російський путін? Чому відсторонення від влади диктатора саме по собі не отямить збожеволілого сусіда