Росія готує провокації в Придністров'ї на травневі свята — розвідка (фото)

Головне управління розвідки заявило, що росія готується влаштувати провокації в регіоні молдовського Придністров'я на травневі свята.

Зокрема розвідники повідомляють про надрукований великий наклад газети «Придністров’я», датований 2 травня 2022 року. Центральним матеріалом є «Офіційне звернення жителів ПМР до президента рф путіна».

У цьому тексті російського президента просять «залучити збройні сили ПМР до дій армії рф». Для цього в росії відкриваються «мобілізаційні пункти» для добровольців. Тобто кремль намагається легалізувати своїх військових, які чинитимуть у Придністров'ї провокації.

провокації в Придністров'ї

У цій же газеті є низка агітаційних матеріалів:

  • інформація про «криваві теракти, які звалились на придністровців на травневі свята, десятки вбитих, включаючи дітей, старих та жінок»;
  • кремлівські штампи: «Можливості уникнути великої війни у придністровців більше немає. Київ і його натівські куратори вже винесли свій вирок, вже узгодили всі свої дії з Кишиневом і Бухарестом»;
  • іноземців закликають вступати у збройні сили так званої ПМР, зокрема, в росії, «ЛНР», «ДНР», Абхазії та Сирії.

Розвідка попереджає, що, оскільки газета надрукована перед святами, є небезпека російських провокацій для залякування населення Придністров'я, щоб потім перекласти провину на Україну та колективний Захід.

«Такими діями керівництво рф може готувати новий плацдарм агресії проти України та підґрунтя для «офіційної» окупації частини території незалежної Молдови», — зазначають в розвідці.

26 квітня у Придністров'ї прогриміли два вибухи, через що там запровадили «червоний рівень терористичної небезпеки». Того ж дня Генштаб повідомив, що підрозділи оперативної групи російських військ на цій території приведені у повну бойову готовність.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У невизнаному Придністров'ї оголосили воєнні збори — розвідка