Росія готує провокацію на Донбасі, щоб вторгнутися в Україну — CNN

Росія підготувала групу оперативників для проведення фіктивної операції на сході України, намагаючись створити привід для вторгнення.

Про це пише CNN посилаючись на неназваного американського чиновника.

За словами співрозмовника, США мають докази того, що оперативники навчені веденню бойових дій у міських умовах та використанню вибухових речовин для проведення диверсій проти власних маріонеткових сил Росії — бойовиків угруповань «ДНР» та «ЛНР».

CNN зазначає, що ця інформація збігається з раніше зробленими заявами Міноборони України та Джейка Саллівана, радника президента США з національної безпеки.

«Наша розвідувальна спільнота отримала інформацію, що Росія закладає основу, щоб мати можливість сфабрикувати привід для вторгнення», — говорив Салліван.

Він наголошував, що Росія готується повторити сценарій 2014 року.

І додав, що протягом 24 годин адміністрація президента США поділиться з пресою деталями цього російського плану.

Салліван також стверджував, що приводом для вторгнення може стати «спроба перевороту в Україні».

За даними розвідувальних органів зараз біля кордону зосереджено близько 100 тис. військових. 

Також нещодавно повідомлялось, що Росія перекидає до кордону з Україною бойові та транспортні гелікоптери. Американці побоюються, що розміщена там авіація може стати «вирішальною перевагою» Росії у випадку вторгнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський запропонував Байдену провести тристоронню зустріч із Путіним ㅡ ОП