Росія готувала напад 22 лютого, а маріонетковий уряд мав очолити не Янукович — Данілов
РНБО

Олексій Данілов, секретар Ради національної безпеки та оборони, дав інтерв'ю службі ВВС, в якому розкрив багато обставин, які стосуються вторгнення росії.

Chas News зібрав основні тези.

Початок вторгнення мав відбутися 22 лютого, а не 24

За словами Олексія Данілова, російський напад був запланований на 22 лютого, хоча потім його відклали. Секретар РНБО зазначив, що влада знала про загрозу та готувалася до неї.

Єдине, чого не чекало керівництво держави, це використання як плацдарму для атаки території білорусі. 

«І звинувачувати нас, що ми не готувалися, — абсолютно некоректно», — підкреслив Данілов. Він додав, що влада не могла вийти і просто сказати населенню, що почнеться війна.

Також секретар РНБО зазначив, що жодна розвідка світу не давала Україні більше 21 дня у цій війні. Однак їхні очікування не справдилися.

План росіян був простий — знищення президента

Данілов розповів, що українські розвідники в боях отримали накази для російської армії. План окупантів полягав у тому, щоб знищити Володимира Зеленського.

Були чотири спроби це зробити, остання — 7 березня. За словами секретаря РНБО, тоді українську владу про це попередили іноземні партнери.

Маріонетковий уряд москви мала очолити людина в погонах

Данілов також розкрив плани російської влади встановити в Києві маріонетковий уряд, який мала очолити лояльна кремлю людина.

За словами посадовця, на цю посаду готували не Медведчука і не Януковича. Данілов зазначив, що це «людина у великих погонах».

Що відбувається в Маріуполі

Олексій Данілов також розповів про ситуацію в оточеному Маріуполі. За його словами, ситуація в місті складна, цього ніхто не приховує.

«Я можу сказати, що військові роблять усе можливе і неможливе для того, щоб полегшити цю ситуацію. Не можу розголошувати подробиці, але я точно знаю, що з нашого боку вся можлива і неможлива допомога цим героям періодично відбувається», — запевнив секретар РНБО.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Доброго вечора, ми з України!». Як виникли найпопулярніші фрази російсько-української війни