Росія хоче мобілізованими «москвичами» та «пітерцями» посилити оборону Криму — ГУР

Росія розпочала приховану мобілізацію у Московській та Ленінградській областях. Набраних там військових планують направити для захисту окупованого Криму.

За даними Головного управління розвідки, військкомати, зокрема Москви та Санкт-Петербургу, вже отримали вказівки стосовно масового призову на військову службу місцевих жителів.

«Призваними під час прихованої мобілізації «москвичами» та «пітерцями» будуть комплектуватися військові частини дислоковані в Криму», — повідомляє ГУР.

Також для посилення оборони Кримського півострову командувачем Південного військового округу генералом Олександром Дворніковим прийнято рішення відправити в Крим 1200 строковиків.

Оскільки на території Криму бойові дії поки що не проводяться, то цим військовослужбовцям не пропонують підписувати контракт. ГУР зазначає, що це може свідчити про економію коштів та небажання виплачувати всіх визначених законодавством рф надбавок.

«1200 військовослужбовців строкової служби будуть служити та помирати під ударами українських військ та від рук «партизанів» за зарплату строковика, а це близько 5 тис. рублів (біля 82 доларів США). Економія державних російських коштів також відбудеться і за рахунок невиплати компенсації у разі загибелі військовослужбовців, адже участь строковиків у бойових діях російська федерація заперечує», — розповідають в ГУР.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Рф провалює приховану мобілізацію і набирає найманців — розвідка