Росія хотіла завоювати Україну з радянськими телефонами та газетою «Красная звезда» — Нєбитов
Фото: Українська правда

Російське вторгнення в Україну показало, що твердження про високу технологічність збройних сил рф — це лише міф. Насправді ворожі війська використовують ще багато технічних засобів, які отримали у спадок від СРСР.

Про це розповів в інтерв'ю «Українській правді» Андрій Нєбитов, очільник поліції Київської області.

Тікаючи з-під Києва, російські війська покидали багато речей, які і дозволили оцінити реальний стан справ у ворожій армії. Так, командири досі використовують ще сталі радянські планшети — не електронні пристрої, а спеціальні сумки, у яких зберігаються олівці, фломастери та компас.

офіцерський планшет армія росії

«У нього (російського офіцера — Прим. ред.), щоб ви розуміли, в цій сумці є клей ПВА. Без нього напад на Україну неможливий! Є фломастери, ножиці, циркуль — дуже серйозні речі! Він хотів окупувати Україну з фломастерами», — каже Нєбитов.

Ще одна обов'язкова річ для ворожих офіцерів — курвіметр, який потрібен для вимірювання кривих відстаней на карті.

«Водиш ним — оп! — порахував, скільки кілометрів. Це дуже кам'яний вік, розумієте?! Google, схоже, до людей не дійшов. Судячи з висадки їхнього десанту під Києвом, вони трохи помилилися з нашим ландшафтом», — розповів поліцейський.

Не кращі справи в окупантів із засобами зв'язку. Адже вони досі використовують ТА-57 —телефонний апарат 1957 року. Відповідно до захопленої документації, російські війська зв'язку, які пересувалися з іншими підрозділами, брали 30 таких пристроїв.

«Ось це (ТА-57 — Прим. ред.) приїхало з Чорнобиля. Спочатку я подумав: вони залізли в наш музей. А коли відкрив — тут сучасна батарейка «Крона», — каже Нєбитов.

За його словами, російські війська просякнуті радянським духом. Так, навіть для підтримки бойового духу їм у кращих традиціях СРСР роздають газети «Красная звезда» з промовами путіна на перших сторінках.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російські війська у Маріуполі виснажені, але їх перекинуть на нові напрямки — британська розвідка