Росія, ймовірно, готує нову змішану масовану атаку по Україні — Гуменюк

Окупанти, ймовірніше, знову готують змішану масовану атаку по Україні, яка включає удар ракетами та іранськими дронами-камікадзе.

Про це ефірі телеканалу «Київ» розповіла Наталя Гуменюк, керівник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня.

За її словами, масований обстріл може відбутися найближчим часом, адже окупантам потрібно орієнтовно 10-14 днів, щоб переспорядитися.

«Оскільки вони наразі з цією практикою, так скажемо, потоваришували, і їм вона до вподоби — цілком імовірно, що вони готують саме повторення однієї з таких атак. І, можливо, вона буде мішаного типу, коли використовуються і ракети повітряного базування, і ракети морського базування, і дрони-камікадзе», — пояснила Гуменюк.

Вона додала, що окупанти можуть частіше вдаватися до «мішаних практик», адже запас ракет у росії переходить критичну межу недоторканного запасу.

Також Гуменюк зазначила, що через якісну роботу української ППО окупанти використовують «хвилеподібну тактику». Так, вони намагаються виявляти позиції українських систем і їх атакувати також.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія має в запасі високоточні ракети на ще кілька масованих атак — Буданов