Росія може виготовляти зброю із краденого українського металу — ISRP

Росія вивозить сталь на російські підприємства, де з них може виготовлятися зброя, яку використовуватимуть проти цивільних людей в Україні та світі.

Про це йдеться у звіті американської групи ISRP.

На переконання американських дослідників, метал, який росіяни викрали у Маріуполі і перевезли до росії може використовуватися для виготовлення зброї.

«Схоже, що награбована сталь доставляється безпосередньо в російські промислові зони, де вона може доповнювати місцеве виробництво. І, можливо — використовуватися для виробництва додаткової зброї війни, яка буде використана проти цивільних осіб в Україні та інших країнах», — наголошують в ISRP.

Група ISRP вивчає сучасне російське піратство, входять колишні урядовці США, експерти з міжнародної торгівлі та експерти з нацбезпеки. Вони збирають докази причетності росії до мародерства, використовуючи безліч інструментів - супутникові знімки, трекінгові маршрути кораблів, розповіді очевидців.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Сенат США ухвалив резолюцію із закликом визнати росію державою-спонсором тероризму