Росія надала контроль над підприємствами ОРДЛО Медведчуку — активісти
Pixabay

На окупованому РФ Донбасі змінилися керівники підприємств. Джерела повідомили активістам зі Східної правозахисної групи, що Кремль надав контроль над підприємства в ОРДЛО українському політику та куму Путіна Віктору Медведчуку.

Про це повідомила пресслужба громадської організації в Facebook.

За даними ГО, тепер видобутком вугілля в ОРДЛО займатиметься компанія «Торговий дім. Донське вугілля».

«Зараз в ОРДЛО йде процес заміни кураторів підприємств ОРДЛО, компанія «Внешторгсервис» більше не займається вугільним видобутком в ОРДЛО. Їй на зміну прийшла компанія «Торговий дім. Донське вугілля». За інформацією наших джерел, куратором цієї кампанії якраз є опозиційний народний депутат України. Іншими словами, Кремль віддає під кураторство економіку ОРДЛО», — йдеться у повідомленні.

 

ИНФОРМАЦИЯ О ПРОЦЕССЕ ОСВОБОЖДЕНИЯ ЗАКЛЮЧЕННЫХ ОППОЗИЦИОННЫМ ДЕПУТАТОМ Журналисты нам задают вопросы, как именно...

Posted by Восточная Правозащитная Группа on Saturday, January 23, 2021

Правозахисники не назвали ім'я нардепа. Однак нещодавно видання Don Press з посиланням на луганського блогера писало, що вугільна галузь ОРДЛО переходить під контроль Медведчука і заступника міністра економічного розвитку РФ Сергія Назарова.

У матеріалі йдеться, що саме для цього й створили підприємство «Торговий дім. Донське вугілля». Вона нібито «захопить» вугільний ринок окупованих територій з 1 лютого.

ТКГ і МЗС критикують Медведчука за обмін полоненими в обхід процедури