Росія намагається оточити українські сили в Луганській області — розвідка Британії
Міноборони України

Захоплення росією міста Лиман підтримує її оперативні зусилля щодо оточення Сєвєродонецька та закриття котла для українських сил на Луганщині.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Сильні обстріли не припиняються, на околицях Сєвєродонецька тривають вуличні бої. У розвідці зазначають, що південне груповання російських військ, ймовірно, очолює найбільш успішний напрямок за підтримки центрального угруповання.

Британці додають, що прогрес окупантів повільний, але зберігається. Росіяни досягли локальних успіхів завдяки зосередженню сил на невеликій території.

При цьому маршрути на цій ділянці залишаються під контролем України. Також у розвідці зазначають, що перетягування військ на один напрямок створює ризики на інших.

У Британії вважають, що захоплення Луганської та Донецької областей залишається метою росії. Однак для цього потрібно просунутися далі Сєвєродонецька, зокрема, на Краматорськ та дорогу М04 Дніпро — Донецьк

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія зазнала великих втрат серед офіцерів середньої та нижчої ланки — розвідка Британії