Росія намагається створити двохмільйонну армію — ГУР

Росія планує створити двохмільйонну армію. Про це повідомляє Головне управління розвідки.

В ГУР нагадали, що під час першої хвилі мобілізації до зс рф призвали 300 тисяч осіб, яких після нетривалої підготовки направляють у зону бойових дій.

«Воєнна розвідка України не виключає, що керівництво росії найближчими днями оголосить про проведення чергової хвилі мобілізації. До зс рф потраплять ще 500 тисяч росіян, що дозволить країні-терористу створити стратегічні резерви» — йдеться у повідомленні.

Раніше в ГУР прогнозували, що додаткову мобілізацію можуть оголосити вже 15 січня.

За даними розвідки, у росії вже активно відбувається підготовка до оголошення нової хвилі призову. Зокрема, на законодавчому рівні вносяться зміни у закони рф, які регламентують проведення мобілізації. Також триває активна підготовка навчальних центрів.

Відзначимо, 13 січня стало відомо, що ще 21 грудня російський генштаб скасував відстрочку від мобілізації для батьків трьох і більше дітей, яку ввели лише у жовтні.

Нагадаємо, наприкінці грудня міністр оборони рф сергій шойгу заявив про плани збільшити кількість військовослужбовців у російській регулярній армії на 350 тис. — до 1,5 млн осіб.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Рейтинг армій світу Global Fire Power 2023: яке місце посіла Україна, яка армія найсильніша та як це визначають