Росія намагається залучити до війни проти України громадян країн Центральної Азії — розвідка
ГУР

Через недостатню кількість охочих росіян брати участь у повномасштабній війні проти України, рф почала шукати «добровольців» серед громадян країн Центральної Азії.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

«Щоб принаймні частково зберегти можливість формувати нові резерви, кремлівське керівництво намагається все активніше залучати до ЗС РФ іноземних громадян», — йдеться у повідомленні.

Першість у вербуванні іноземців займає московський регіон.

«Для формування нових армійських підрозділів місцева влада доручила військкомам та відділам поліції «здійснювати агітаційні заходи» з громадянами Узбекистану, Таджикистану та Киргизстану», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що крім грошей, тим, хто підпише контракт та поїде в Україну, пропонують отримати громадянство рф.

Одночасно з цим у Чечні триває формування і підготовка чотирьох батальйонів для відправки на війну в Україні.

При цьому значну частину «добровольців» складають місцеві молоді чоловіки, як правило, із сільської місцевості, викрадені силовиками.

Їх змушують підписувати контракти для участі у війні в Україні під тортурами чи погрожуючи кримінальним переслідуванням у сфабрикованих справах, розповіли у ГУР.

Викрадення чоловіків провокує хвилі невдоволення у Чечні. Люди обурені, що глава республіки рамзан кадиров відправляє мусульман гинути на «чужій» війні двох християнських народів — росіян та українців.

Така політика сприймається як зрада мусульман, зазначили в українській розвідці.

Раніше у розвідці повідомляли, що в ОРДЛО розпочалася нова хвиля примусової мобілізації.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Розвідка опублікувала дані російських командирів, причетних до ракетних ударів по Україні