Росія намагається зірвати Саміт миру, а деякі держави їй допомагають — Зеленський

Україна має підтвердження від 106 країн світу щодо їхньої участі в Саміті миру у Швейцарії, але деякі держави почали допомагати рф у дипломатичному зриві конференції.

Про це на конференції «Діалог Шангрі-Ла» заявив Володимир Зеленський, президент України.

Глава держави додав, що росія нарощує зусилля у спробі зірвати проведення Саміту і шантажує інші країни. Як відомо, представників держави-агресора на цей захід не покликали — і Кремль тисне на деяких своїх партнерів, щоб також ігнорували саміт.

«Росія сьогодні їздить багатьма країнами світу, погрожуючи блокадою харчової продукції, агропродукції або хімії, ... цінами на енергетику або просто тисне на інші держави світу, щоб вони не були на саміті», — каже Зеленський.

За його словами, українська сторона має «не дуже хорошу інформацію», що деякі держави почали допомагати росії у дипломатичному зриві Саміту миру.

Також він наголосив, що зараз важливо не дати росії зірвати Саміт миру.

«Україна запропонувала мир за допомогою дипломатії, інклюзивну і справедливу форму Глобального мирного саміту. І я запрошую ваш регіон, ваших лідерів, країни приєднатися, щоб ваші народи були залучені. І об'єднавшись проти однієї війни, ми створюємо для світу справжній досвід, досвід подолання будь-якої війни і дипломатії, яка працює», — наголосив президент.

Нагадаємо, раніше США підтвердили участь у Саміті миру, але не уточнили, чи буде на ньому Байден.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Китай відмовився від участі у Саміті миру щодо України — Reuters