Росія навіть з більшим бюджетом може мати проблеми з поповненням запасів зброї — британська розвідка

Попри те, що росія збільшує фінансування на воєнні витрати, вона матиме проблеми з поповненням запасів техніки через санкції та нестачу досвіду у деяких сферах.

Про це йдеться у щоденному звіті британської розвідки.

Раніше перший заступник керівника військово-промислової комісії рф спрогнозував, що державні витрати на армію зростуть на 600-700 млрд рублів, що може означати збільшення фінансування на близько 20%.

«Держфінансування дозволить оборонпрому країни повільно мобілізуватися для того, щоб задовольняти потреби, які виникають через війну проти України. Проте із задоволенням багатьох цих потреб можуть бути проблеми, частково  через ефект санкцій і нестачу досвіду. Виробництво у РФ високоякісної оптики та передової електроніки скоріш за все має труднощі, і це може підірвати зусилля для заміни обладнання, втраченого в Україні», — зазначають в огляді.

Щодо бойових дій, то оперативні зусилля росіян і далі зосереджені довкола Сєвєродонецька. Також, вперше за кілька тижнів, можливо відбулось невелике просування в районі Харкова. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Форсування річок стане одним з найбільш визначальних чинників перебігу війни — британська розвідка