Росія не повернула Раді Європи 9 млн євро боргу
OC Media

Росія не повернула в бюджет Ради Європи майже 9 млн євро боргу, заявив постійний представник України при РЄ Борис Тарасюк.

Заяву Тарасюка у четвер наводить пресслужба постійного представництва України при Раді Європи, повідомляє «Європейська правда».

Політик відзначив, що така сума коштів приблизно дорівнює дворічним внескам України. Він вважає це питання принциповим й розглядає поза межами лише фінансового аспекту. «Адже одним із основних зобов’язань держави-члена є вчасна сплата внесків до бюджету міжнародної організації. Росія фінансовим шантажем домоглася виконання Радою Європи всіх своїх цинічних вимог, натомість продовжує ігнорувати виконання взятих на себе зобов’язань», — повідомляє українське представництва.

Нагадаємо, що у січні 2020 року ПАРЄ підтвердила повноваження Росії, відхиливши пропозицію представників України та держав-партнерів про санкції. ПАРЄ схвалила доповідь, у якій не згадувались жодні порушення Росії, натомість стверджувалося, що Москва показала прогрес, оскільки заплатила гроші в бюджет Ради Європи та звільнила полонених моряків.

Група союзників України у ПАРЄ заявила тоді про незгоду із поверненням Росії без санкцій.

У вересні 2019 року тогочасний генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд повідомив, що Росія повністю виплатила Раді Європи заборгованість за 2017-2018 роки.

Москва не платила гроші до бюджету РЄ та шантажувала Страсбург припиненням своєї роботи в організації з літа 2017 року, оскільки після анексії Криму російська делегація через санкції не брала участі в роботі ПАРЄ.

 

КМДА назвуть магістратом, а райони Києва зроблять дрібнішими