Росія не змогла виплатити відсотки за своїми держоблігаціями — ЗМІ

Рф порушила зобов'язання з виплати відсотків за своїм борговим зобов'язанням. Йдеться про суму $1,9 млн.

Про це пише видання Bloomberg.

«За кредитними дефолтними свопами відбулася «невиплата», оскільки росія не включила додатковий відсоток у прострочену виплату облігацій, зроблену в середині травня», — йдеться у статті.

Як пише видання, борг, про який йде мова, вже прострочений, тому власники повинні виплатити його двічі — за самим боргом та його страхуванням.

Зазначають, що росія не включила додаткові відсотки до простроченої виплати облігацій, здійсненої на початку минулого місяця.

Додають, що поки розмір накопичених боргів відносно малий. Але упущені відсотки призведуть до спрацьовування всіх непогашених кредитних дефолтних свопів росії, а остаточну суму можуть виставити на аукціон.

Американська розрахункова компанія Depository Trust & Clearing Corp зазначає, що кредитні дефолтні свопи покрили чистий російський борг у розмірі $1,5 млрд на кінець травня. Наприкінці квітня ця сума була $3,2 млрд.

Водночас зазначають, що несплати $1,9 млн недостатньо, щоб викликати перехресний дефолт за іншими інструментами. Мінімальний поріг — $75 млн.

Раніше Chas News писав, що США планують блокувати виплати рф за держборгом, щоб підвищити ймовірність дефолту.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.