Росія перекинула до східних кордонів України ще 10 тис. військових. Що відбувається?

На полігони півдня Росії в рамках підготовки до зимових «військових навчань» перекинули понад 10 тис. військових з Південного військового округу російської армії.

Про це пише ТАСС з посиланням на відомості пресслужби ПВО.

За її даними, цієї зими вперше почалися навчальні заняття на новому інгушетському полігоні Нестерівський, а також на полігоні Данилівський у Волгоградській області (регіон знаходиться недалеко від захопленого бойовиками Луганська).

«Понад 10 тис. військовослужбовців у складі батальйонних тактичних груп мотострілецьких з'єднань ПВО здійснили марші в райони загальновійськових полігонів. У польових умовах почнуть зимовий період навчання нового навчального року близько третини підрозділів всіх з'єднань і військових частин ПВО...», — сказано у повідомленні.

Адміністрація Байдена розглядає кілька сценаріїв дій в разі вторгнення російських військ в Україну — WSJ

Також повідомляється, що 30 листопада поблизу села Дольськ Камінь-Каширського району Волинської області українські військові розпочали масштабні навчання підрозділів системи МВС України в межах спеціальної прикордонної операції «Полісся».

Учасники навчань відпрацювали алгоритм дій з реагування на ситуації, що можуть виникнути на українсько-білоруському кордоні. 

Зокрема, йдеться про гуманітарні завдання, а саме: надання допомоги, встановлення пунктів тимчасового перебування людей та пунктів обігріву.

На початку листопада Chas News повідомляв, що біля кордону з Україною перебувають 90 тис. військових РФ. А вже наприкінці місяця стало відомо, що Росія готується до нападу на Україну наприкінці січня — на початку лютого.

Після цього Олексій Резніков, міністр оборони України, говорив, що не вірить у масштабне вторгнення Росії в Україну.

Розвідка доповідає. Навіщо Путін намагається розв'язати війну в Європі?