Росія підтвердила, що хоче захопити Донбас та дійти до Придністров'я

Російська армія планує повністю захопити територію Донецької та Луганської областей, а також південь України.

Про це повідомив Рустам Міннекаєв, виконуючий обов'язки командуючого Центрального військового округу рф, повідомляє російське держагенство РИА Новости.

За його, словами два дні тому росія розпочала «другу фазу» свого вторгнення. Її метою він назвав створення сухопутного коридору до Криму.

За даними ще одного російського держагенства ТАСС, Міннекаєв анонсував плани рф пробитися до Придністров'я, де, за його словами, «помічаються факти утисків російськомовного населення». Нагадаємо, що в цьому регіоні вже 30 років знаходиться російський військовий контингент, який надає підтримку місцевому проросійському сепаратистському уряду.

Відзначимо, ще на початку квітня російські ЗМІ публікували новини,  у яких командуючим ЦВО називали генерал-полковника Олександра Лапіна. Що з ним сталося не повідомлялося. 

Інформацію про плани росії повністю захопити Донецьку та Луганську області, а також загрозу наступу на Миколаїв та Одесу регулярно повідомляє і Генштаб ЗСУ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Путін хотів посадити у Києві уряд з військових-колаборантів — Данілов