Росія планує розмістити у Білорусі 20 тисяч мобілізованих — ГУР

У Білорусі готують місця для розміщення 20 тисяч мобілізованих із рф, які мають поповнити вже дислоковані у країні російські підрозділи.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

У результаті поповнення, співвідношення «досвідчених» та «молодих» військових має скласти 1 до 5.

Мобілізованих планують розмістити на території існуючих військових частин, а також у цивільних приміщенням. Під ці потреби передають склади, ангари та інші приміщення покинутих сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств. Відповідні вказівки вже отримали збройні сили Білорусі та місцеві ради.

Після збільшення штату підрозділи використовуватимуть російську військову техніку зі складів на території Білорусі. Також їх мають посилити озброєннями, знятими зі зберігання на території рф.

Брак техніки для перевезення особового складу окупаційних військ планується поповнити за рахунок мобілізації цивільних вантажних та легкових автомобілів.

Нагадаємо, 27 вересня моніторингова група «Беларускі Гаюн» повідомляла, що білоруська залізниця імовірно готується до прийняття військових ешелонів з рф.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У росії створюють списки ухилянтів від мобілізації і хочуть відбирати у них автомобілі