Росія погрожує ядерними силами в Балтійському морі, якщо Фінляндія та Швеція вступлять в НАТО

Дмитро медвєдєв, заступник голови Ради безпеки рф, пригрозив Швеції та Фінляндії розміщенням ядерної зброї та ракетних військ поруч із ними, якщо країни приєднаються до НАТО.

Про це він написав у Telegram.

За словами російського політика, вступ держав в Альянс означає, що в рф стане більше «офіційно зареєстрованих противників». У разі приєднання до НАТО Швеції та Фінляндії, сухопутний кордон росії та оборонного союзу збільшиться вдвічі.

«Звісно, ці кордони доведеться укріплювати. Серйозно посилити угруповання сухопутних сил та ППО, розгорнути суттєві воєнно-морські сили в акваторії Фінського заливу», — зазначає представник російської влади.

Медвєдєв пише, що в такому випадку ні про який без'ядерний статус Балтики не може бути й мови. 

Поплічник путіна лякає жителів Швеції та Фінляндії «підвищенням цін і податків, посиленням напруженості вздовж кордонів, «Іскандерами», гіперзвуком та кораблями з ядерною зброєю буквально на відстані витягнутої руки від власного будинку».

Тим часом у Литві вважають, що ці погрози росії не є чимось надзвичайним. Прем'єр-міністр країни заявила, що розташований у Балтійському регіоні Калінінград є дуже мілітаризованою зоною вже багато років.

Напередодні росія вже попереджала, що у випадку вступу до НАТО Фінляндія може стати «мішенню для рф».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Джо Байден хоче замінити найвище командування НАТО в Європі — WSJ