Росія погрожує зупинити Запорізьку АЕС

Російське військове командування погрожує зупинити роботу найбільшої у Європі Запорізької атомної електростанції. Про це пише пропагандистське агентство «РИА Новости».

Начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту зс рф генерал-лейтенант Ігор Кирилов звинуватив ЗСУ в обстрілах атомної станції і заявив, що нібито з метою уникнення можливої техногенної катастрофи ЗАЕС можуть зупинити.

«Звертаємо вашу увагу, що при продовженні негативного розвитку ситуації, пов'язаної з обстрілами атомної станції Україною, може бути розглянуто питання про виведення до «холодного резерву» 5 та 6 енергоблоків, що призведе до зупинки Запорізької АЕС», — сказав він.

Нагадаємо, генсек ООН Антоніу Гутерреш під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським планує обговорити ситуацію на ЗАЕС. Тим часом гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі погодився особисто очолити місію на станцію. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Окупанти обстрілюють Запорізьку АЕС та готують провокації під українським прапором — розвідка (фото)