Росія поступово ремонтує НПЗ після атак дронів — Reuters

Росія відремонтувала частину обладнання нафтопереробних заводів, які були уражені українськими безпілотниками. У результаті частка потужностей, що простоювали внаслідок атак, зменшилася з 14% до близько 10% наприкінці березня.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що після того, удару по заводу «Танеко» 2 квітня, не було жодних повідомлень про успішні українські атаки на великі російські НПЗ і росія швидко відновлює їх, попри труднощі з отриманням західних технологій.

Рязанський завод, що належить «Роснєфті», повернув в експлуатацію установки первинної переробки нафти АВТ-4 і головну установку АВТ-6. Куйбишевський НПЗ зараз ремонтує пошкоджені установки АВТ-4 і АВТ-5, а також раніше зупинену на технічне обслуговування установку АВТ-6.

Загальна потужність російської первинної нафтопереробки, яка простоювала через атаки українських дронів, скоротилася до 90 500 тонн на добу з приблизно 123 800 тонн на добу раніше.

Проте, як зазначає агентство, сукупні потужності з первинної переробки нафти в Росії, виведені з ладу через різні зупинки і технічне обслуговування, очікуються на рівні 4,4 млн тонн у квітні (порівняно з 4,1 млн тонн у березні).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський – критикам атак на НПЗ в рф: спочатку поживіть у Харкові без світла