За словами американських офіційних осіб, Росія попросила Китай надати військову техніку для підтримки її вторгнення в Україну. Це викликало занепокоєння в Білому домі.

Американські чиновники заявили, що є ознаки того, що в Росії закінчуються деякі види зброї, оскільки війна в Україні триває вже третій тиждень. Яку саме техніку Росія просила у Китаю, джерела Financial Times не повідомили.

Інше джерело видання, знайоме з ситуацією, говорить, що існують деякі ознаки того, що Китай дійсно готується допомогти Росії.

Джерела видання саме з цим пов’язують візит Джейка Саллівана, радника США з національної безпеки до Риму 14 березня. У Римі той зустрінеться з Ян Цзечі, високопосадовцем Китаю, який відповідає за зовнішню політику.

Китай глибоко стурбований і засмучений ситуацією в Україні", - сказав Лю. «Ми щиро сподіваємося, що ситуація полегшиться і мир повернеться якнайшвидше». Салліван вже попередив Китай, щоб той не намагався «виручити» Росію, допомагаючи Москві обійти санкції США та ЄС.

Втім, офіційно у Китаї спростовують можливість передачі Росії озброєнь і стверджують, що засуджують агресію щодо України.

Росіяни збили власний безпілотник, а керівництву доповіли про знищення «Байрактара»
Білорусів хочуть переодягнути у форму військових РФ, щоб залучити до війни в Україні