Росія шукає новобранців: граничний вік для прийому в армію на контракт підняли до 50 років

У росії скасували обмеження по віку для підписання першого контракту на військову службу. Про це повідомляє російське держагенство РИА Новости.

До цього законодавство передбачало, що перший контракт громадяни рф могли укласти у віці з 18 до 40 років, а іноземці — з 18 до 30 років.

Автори законопроєкту запропонували ліквідувати верхню вікову межу для громадян працездатного віку. 

Вони зазначили, що для «застосування високоточної зброї», експлуатації озброєння та військової техніки необхідні «високопрофесійні фахівці», при цьому «досвід показує, що вони стають такими до 40-45 років».

Пізніше заступник голови міноборони рф Микола Панков уточнив, що укласти перший контракт про військову службу в РФ можна буде до 50 років.

Відзначимо, що законопроєкт ухвалили дуже оперативно. Документ зареєстрували лише 20 травня, а вже 25 травня його схвалила одразу у трьох читання Держдума, а потім і Рада федерації. Це пов'язано з великими втратами російської армії в Україні та необхідністю заміни загиблих новими військовими.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

«Стінгер, вибух в повітрі і... все». ЗСУ ліквідували російського льотчика-генерала