Росія спробує захопити третину України — премʼєр Польщі

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що «досить скоро» російська армія намагатиметься захопити третину України, щоб змінити хід переговорів.

Про це він заявив в інтервʼю CNN.

«Я бачу перегрупування, реорганізацію російських військ. Думаю, що українські сили вони спробують оточити досить скоро — зокрема на Донбасі. А потім, захопивши третину землі в Україні, вони захочуть вести переговори з цієї… дуже сильної позиції», — сказав Моравецький.

Він також вважає, що санкції проти рф потрібно посилювати, особливо ті, які діють довгостроково.

«Ми виступаємо за конфіскацію їхніх активів і робимо все можливе, щоб припинити купувати російську нафту і газ», — зазначив премʼєр.

Водночас Моравецький підкреслив, що, навіть попри санкції, рубль залишається стабільним, а росія зможе воювати ще тривалий час.

«Протягом наступних тижнів і наступних кількох місяців Росія готова до цієї війни. Я не впевнений, чи Захід, чи Сполучені Штати, Європейський Союз і НАТО так підготовлені…Наша громадська думка втомиться від цієї війни», — сказав він та додав, що Заходу потрібно якнайшвидше збільшити поставки зброї в Україну.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головні новини про війну в Україні. 31 березня. ОНЛАЙН