Росія відправляє в Україну резервні підрозділи на застарілій техніці — розвідка Британії

Британська розвідка повідомляє, що росія стягує резервні сили з усієї країни та збирає їх біля українського кордону для наступальних операцій.

Фахівці зазначають, що більшість нових піхотних підрозділів, ймовірно, використовують в якості основного транспорту бронетранспортери МТ-ЛБ, розконсервовані для цього.

У розвідці нагадують, що попри застосування цих машин в ролі допоміжних, росія тривалий час вважала їх непридатними для більшості завдань на передовій. МТ-ЛБ розробили у 1950-х роках, як тягач для перевезення артилерії. Він має небагато броні та обладнаний одним лиш кулеметом.

Для порівняння, у лютому 2022 року більшість штурмових частин російських військ використовували бойові машини піхоти БМП-2 з бронею товщиною 33 мм, оснащені потужною 30-міліметровою пушкою та протитанковою ракетною установкою.

«Попри заяви путіна від 7 липня про те, що російські збройні сили «ще навіть не починали» свої дії в Україні, багато підрозділів для підкріплення оснащені застарілим або непідходящим обладнанням», — підсумовують в розвідці.

Тим часом на Миколаївщині ЗСУ знищили 194 військових та 42 одиниці техніки ворога.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЗСУ нанесли авіаудар по опорному пункту росіян на півдні — ОК «Південь»