Росія використовує морські надводні дрони — Залужний

Росія почала використовувати морські надводні дрони. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Велерий Залужний під час телефонної розмови з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

«Поділився занепокоєнням у звʼязку з використанням росією морських надводних дронів, що створює загрозу цивільному судноплавству в Чорному морі», — розповів Залужний про результати розмови.

Також він проінформував свого американського колегу про ситуацію на фронті та останню російську ракетну атаку.

Залужний підкреслив, що українські військові надійно тримають оборону і на деяких ділянках фронту змогли відновити раніше втрачені позиції.

Відзначимо, ввечері 10 лютого у соцмережах поширилося відео нібито удару надводного дрону по опорі мосту через Дністровський лиман.

Відео, яке перезняте на камеру телефону, містить дату та час 10 лютого 2023 року, 19:28. Наразі інформація щодо ураження відсутня, а речник Одеської ОВА Сергій Братчук в ефірі телемарафону відмовився коментувати цю інформацію.

«Офіційні джерела, зокрема й Одеська обласна військова адміністрація, достовірність цього відео не підтверджує. Ми вже це проходили, й вкидання подібних відео, й розповсюдження подібної інформації», — сказав він.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Повітряні сили показали уламки збитого на Вінниччині «Калібра» (фото)