Росія використовує ШІ для впливу на вибори в США — американська розвідка

Росія створила більше контенту на основі ШІ для впливу на президентські вибори у США, ніж будь-яка інша іноземна держава. Це частина ширшої стратегії підтримки кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа та дискредитації віцепрезидентки Камали Гарріс.

Про це пише Reuters.

Представник Управління директора національної розвідки США (ODNI), який виступив на умовах анонімності, зазначив, що росія використовує ШІ, аби створювати контент, спрямований на підвищення шансів Трампа та зменшення популярності Гарріс і Демократичної партії. Це включає й поширення конспірологічних наративів.

Раніше росія заперечувала втручання у вибори в США. Посольство росії у Вашингтоні не надавало відповіді на запит про коментар.

Як пояснив представник ODNI, росія — більш досвідчений гравець, який має краще розуміння американської виборчої системи та визначає відповідні цілі для впливу. О

Один із прикладів — випадок, коли Міністерство юстиції США повідомило про припинення операції, пов'язаної з використанням ШІ для поширення проросійських повідомлень у соцмережах.

Крім росії ШІ використовують Китай та Іран. Це роблять для впливу на глобальні погляди, однак поки що не для втручання у вибори США.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Польщі заявили, що рф запустила ІПСО про масштабні повені