Росія вивела у Чорне море корабель, який несе вісім «Калібрів»

Росія вперше за кілька діб вивела у Чорне море військовий корабель, який має на озброєнні вісім крилатих ракет «Калібр». Це може свідчити про підготовку до нової ракетної атаки на Україну, розповіла в ефірі телемарафону речниця Сил оборони Півдня УНаталія Гуменюк.

«У Чорному морі вперше за кілька діб з'явився ракетоносій на бойовому чергуванні. Це надводний ракетоносій, який несе вісім ракет типу «Калібр» на своєму борту. У пунктах базування ворога також знаходяться ракетоносії, які споряджені, які можуть бути залучені протягом кількох годин», — повідомила Гуменюк.

Відтак вона закликала реагувати на сигнали повітряної тривоги.

«Сигнали повітряної тривоги і тяжіння нашого ворога до своїх скреп і традицій може бути критичним. Наразі на морі спостерігається шторм, проте ракетоносії здатні зробити пуски навіть за такої погоди», — попередила речниця.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 27 листопада у вечірньому зверненні повідомив про високий ризок масованих ракетних атак цього тижня. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ракета «Калібр»: що це за зброя, якою росія щодня атакує нашу країну