Росія залучила до війни проти України неонацистів — Spiegel

росія до війни з Україною залучила щонайменше два неонацистські угруповання — «Русский имперский легион» і «Русич».

Про це повідомляє німецьке видання Spiegel із посиланням на конфіденційний звіт Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND), який розіслали міністерствам.

Багато російських правих екстремістів та неонацистів беруть участь у вторгненні в Україну. Водночас у документі немає даних про чисельність неонацистів у лавах російської армії.

«Співпраця з цими угрупованнями доводить названу росією причину війни, так звану денацифікацію України, до абсурду», — пишуть аналітики німецької служби зовнішньої розвідки.

«Русский имперский легион» є воєнізованим підрозділом правого екстремістського угруповання «Русское имперское движение», яке раніше вже воювало на Донбасі. Своєю метою воно називає «ліквідацію сепаратистського утворення України».

Зазначається, що в боях в Україні був поранений ватажок цього угруповання Денис Гарієв.

Також у війні проти України, за даними німецької розвідки, бере участь неонацистське угруповання «Русич» Олексія Мільчакова, яке пов'язують із приватною військовою компанією «Вагнера», вона дислокувалася на Донбасі в 2014 і 2015 роках.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Воєнний акціонізм. Як по всьому світу привертають увагу до війни в Україні
Війна і життя: чи можемо ми сповідувати гедонізм, коли навколо смерть та страждання