Росія замінила свого військового керівника в Україні

Командувачем південного угрупування військ в Україні став генерал сергій суровікін, який замінив на цій посаді олександра дворнікова.

Про це йдеться у повідомленні міністерства оборони рф.

Суровікін очолює Повітряно-космічні сили росії. Із повідомлення міноборони незрозуміло, чи він залишив посаду голови ВКС.

У доповіді Інституту вивчення війни (ISW) цього тижня говорилося, що суровікін може замінити дворнікова на посаді командувача Південного військового округу.

До призначення командувачем ВКС суровікін очолював угруповання військ збройних сил росії в Сирії. За даними західних розвідок, дворніков на початку квітня був призначений командувати російськими військовими в Україні та мав виправити помилки, допущені на першій стадії невдалого наступу. Однак у травні він перестав зʼявлятися у військах.

Інститут вивчення війни (ISW) цього тижня писав, що кремль, можливо, розпочав радикальну перебудову всього військового командування операцією в Україні.

Аналітики з ISW припустили, що ці перестановки можуть бути ознакою того, що москва прагне покарати найвищих офіцерів через невдачі в Україні.

В повідомленні міноборони рф також йдеться про те, що наступом на Лисичанськ з півдня командував генерал-полковник олександр лапін.

Раніше повідомлялося, що він наприкінці березня вручив нагороду за мужність і відвагу своєму синові підполковнику денису лапіну, командувачу першого гвардійського танкового полку. денис лапін на початку вторгнення в Україну командував невдалим наступом на Чернігів та Суми.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Путін міг замінити генерала Дворнікова, який у квітні очолив війська рф в Україні — ЗМІ