Росія збирає війська на Балтійському флоті після блокування Литвою Калінінградської області

Росія оголосила про плановий табірний збір ракетних та артилерійських підрозділів на Балтійському флоті у Калінінградській області.

Як пишуть пропагадистські ЗМІ рф, у маневрах задіяні близько 1 тис. військових та понад 100 одиниць техніки артилерійських і ракетних частин.

Це сталося на тлі припинення Литвою залізничного транзиту через кордон низки російських товарів, які під санкціями Євросоюзу. Deutsche Welle повідомляє, що мова про близько 50% вантажів, які доставляли в Калінінградський ексклав. 

Оскільки область з усіх боків оточена іншими країнами й морем, але не має сухопутної межі з рештою території рф, росія почала погрожувати Литві та вимагати зняти блокаду. В протилежному випадку рф обіцяла «вирішити питання будь-якими способами».

Зараз пропагандисти заявляють, що артилеристи та ракетні підрозділи на Балтійському флоті (у Калінінградській області) повинні виконати кілька сотень бойових завдань з використанням установок «Град», «Ураган», «Гіацинт», «Мста-С», «Акація» та «Гвоздика».

Нагадаємо, у росії зареєстрували «законопроєкт», який передбачає скасування незалежності Литовської Республіки.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Інтермаріум, він же — четверта Річ Посполита. Навіщо Україні потрібен союз з Польщею та Литвою?