Росія знову обстріляла Миколаїв із ЗРК «С-300»: уражені навчальні заклади і готель (фото)

Зранку 14 липня російські війська випустили по Миколаєву 9 ракет із ЗРК «С-300». Про це повідомив Віталій Кім, голова обласної військової адміністрації.

За його словами, наразі відомо про пошкодження двох навчальних закладів, об’єкту транспортної інфраструктури та готелю. Одна людина отримала поранення.

Мер Олекснадр Сєнкевич уточнив, що под удар потрапив готель «Миколаїв» у центрі міста. На опублікованих фото видно, що ракета зруйнувала його верхні поверхи.

готель миколаїв обстріл 14 липня

обстріл миколаїв 14 липня

Також ударною хвилею та уламками пошкоджена будівля торговельно-розважального центру навпроти готелю.

Кім додав, що 13 липня, у першій половині дня, зафіксовані обстріли с. Новоселівка Первомайскої громади, внаслідок яких загинуло 4 людини та 2 поранено.

14 липня, орієнтовно о 01:00, ворог обстріляв місто Баштанка. За попередньою інформацією є зруйновані житлові будинки. Одна людина загинула.

Приблизно у той же час зафіксовані обстріли у Широківській громаді. Влучання були переважно поза межами населених пунктів, внаслідок чого горіли поля з зерновими та пошкоджена водонапірна башня.

Також продовжуються обстріли сіл по лінії розмежування у Березнегуватській громаді.

Нагадаємо, «С-300» — зенітно-ракетний комплекс, призначений для ураження літаків та ракет. Однак його ракети можна перевести у режим роботи «земля-земля». Раніше росія вже обстрілювала з «С-300» Миколаїв. Також такими ракетами обстрілювали нещодавно Харків.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російські ракети у Харкові частково зруйнували депо метрополітену