Росія зосередила на Лимано-Куп’янському напрямку понад 100 тис. окупантів

Російські окупанти зосередили на Лимано-Куп’янському напрямку близько 110 тис. військових.

Про це в ефірі телемарафону заявив керівник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

«Загалом, якщо дивитися на весь Лимано-Купʼянський напрямок, то там знаходиться близько 110 тисяч російських військовослужбовців. Але, якщо ми будемо сегментувати, наприклад, щодо Куп'янського напрямку, то там знаходиться 45 тисяч, а на Лиманському — 48 тисячі російських окупаційних військ», — розповів Євлаш.

За його словами, на цей напрямок окупанти кидають штурмовиків загонів «Шторм-Z», бойовий армійський резерв, Кантемирівську дивізію включно з танковим полком. Вони намагаються взяти позиції ЗСУ кількістю.

«Плани у них залишаються ті ж самі, що й були. Просто кількістю завалювати наші позиції, а також створювати так звані «вогняні вали», як пишуть ще радянські підручники. Наприклад, для того, щоб взяти ротний чи взводний опорний пункт, треба використати 40 тисяч боєприпасів. Так само вони ці 40 тисяч боєприпасів вкладають, але прицільність та влучність бажає бути кращого», — пояснив Євлаш.

Він додав, що попри це українські військові контролюють ситуацію на у районі Куп’янську та Лиману.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.

Карта бойових дій в Україні станом на 27 серпня