Росіяни готують теракти на АЕС та об’єктах інфраструктури Білорусі — розвідка

Російські спецслужби готують провокації на об’єктах критичної інфраструктури Білорусі, зокрема на АЕС.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Техногенні катастрофи росіяни планують влаштувати в областях, що межують з країнами ЄС — у Брестській та Гродненській. Одна з головних цілей — АЕС «Островець».

У розвідці зазначають, що білоруському кдб повідомили про плани російських спецслужб. Підрозділи кдб, мвс та прикордонних військ країни привели у стан підвищеної бойової готовності.

Звинуватити у терактах планують Україну та країни НАТО. У кремлі вважають, що подібні інциденти прискорять втягування білоруської армії у війну на боці рф.

У ГУР нагадали, що АЕС «Островець» збудували у 2020 році за проєктом та на кошти рф. Міжнародні експерти відзначають, що будівництво відбулось з грубими порушеннями. Європарламент ухвалив резолюцію щодо безпеки на станції та висловив занепокоєння у зв’язку початком експлуатації.

Після початку роботи на АЕС «Островець» відбулось кілька серйозних аварій, які супроводжувались вибухами обладнання.

Раніше українська розвідка повідомляла, що білоруська влада хоче виробляти в країні складові частини для снарядів калібрів 152-мм і 122-мм.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Відступ росіян із Херсонщини був організований краще за попередні — розвідка Британії