Росіяни хочуть компенсувати втрати у військах за рахунок найманців — Генштаб
Генштаб

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що станом на вечір 31 жовтня противник намагається утримати тимчасово захоплені території і не припиняє ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

За добу ворог завдав до 10 авіаційних ударів та здійснив понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Рракетних ударів зазнала інфраструктура в районах Київської, Полтавської, Запорізької, Харківської, Черкаської, Чернівецької та інших областей. Ворог атакував військові та цивільні інфраструктурні об’єкти 55 авіаційними керованими ракетами, 45 з яких були збиті.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. Російська федерація і далі перекидає окремі підрозділи на територію республіки білорусь. 

На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку — з мінометів та ствольної артилерії, в районі населеного пункту Мезенівка Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку — з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Дворічна, Зелене та Кам’янка;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках — з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Берестове, Греківка, Зарічне, Невське та Стельмахівка;
  • на Бахмутському напрямку — з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Білогорівка, Кліщіївка, Майорськ, Опитне, Спірне, Яковлівка та Зеленопілля;
  • на Авдіївському напрямку — з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Водяне, Новобахмутівка та Первомайське;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках — з танків та артилерії різних типів, у районах населених пунктів Времівка, Вугледар та Павлівка.

На Південнобузькому напрямку ворог обстріляв понад 30 населених пунктів вздовж лінії зіткнення, серед яких Новоданилівка, Червоне та Залізничне.

Авіація Сил оборони завдала по окупантах 14 ударів. Українські підрозділи протиповітряної оборони збили два гелікоптери (Ка-52 та Мі-8) і два ворожих БпЛА.

Російське воєнно-політичне керівництво намагається компенсувати втрати за рахунок приватних військових компаній і виводить контингент приватних військових кампаній з Республіки Малі. Крім того, російські військові найманці намагаються створити авіаційну складову, що може бути застосована в Україні. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Бійці 54-ї ОМБр показали, як знищили російський вертоліт на Донбасі (відео)