Росіяни можуть готувати пастку для ЗСУ на Херсонщині — ОК «Південь»

Російські війська, створюючи ілюзію відступу з правобережної Херсонщини, можуть готувати пастку для Збройних Сил України.

Про це повідомила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, пише РБК-Україна.

На питання, чи можуть готувати пастки росіяни для ЗСУ під час українського контрнаступу і які саме, вона відповіла, що «така ситуація не виключена».

«Тому, що росіяни намагаються переконати в тому, що вони «відходять». При тому, що ми бачимо об'єктивні дані — вони залишаються. Є підрозділи оборони, які там окопалися досить потужно, залишена певна кількість техніки, облаштовані вогневі позиції. І, зокрема, ті позиції, які облаштовуються на лівому березі, то вони будуть використані для вогневої підтримки на правому», — пояснила Гуменюк.

За її словами, окупанти намагаються створити ефект, буцімто їх «нема», щоби заманити наші війська до певних населених пунктів.

«Населений пункт — це завжди складні вуличні бої. Ми знаємо і передбачаємо розвиток подій, які росіяни намагаються нам нав'язати та складаємо свій стратегічний план», — зазанчила Гуменюк.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Окупанти вивозять з Херсону комунальний транспорт та медичне обладнання — Генштаб