Росіяни на Донеччині вбили двох волонтерів-іноземців і ще двох поранили
Емма Ігуаль / Road to Relief

Вранці 10 вересня росіяни поблизу Бахмута обстріляли авто з волонтерами-іноземцями з організації Road to Relief. У результаті двоє з них загинули і ще двоє отримали поранення.

В Road to Relief розповіли, що члени їхньої команди потрапили під обстріл на дорозі між містом Часів Яр та селом Іванівське (населені пункти розташовані поряд з лінією фронту у Бахмутському районі). У результаті авто перекинулося і загорілося.

У машині перебували медик з Німеччини Рубен Мавік, шведський волонтер Йохан Матіас Тир, канадський волонтер Ентоні Ігнат та громадянска Іспанії, директор організації Емма Ігуаль.

Волонтери з Німеччини та Швеції отримали тяжкі поранення й опіки, зараз вони перебувають у стабільному стані в лікарнях. Ентоні Ігнат загинув на місці. Щодо Емми Угуаль в Road to Relief спочатку написали, що її стан невідомий. Однак згодом в МЗС Іспанії повідомили про отримання «усних підтверджень» про загибель 32-річної волонтерки.

Довідково: Road to Relief займається евакуацією цивільних на Донеччині. Раніше волонтери організації допомагали цивільному населенню Херсонщини.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Пошкоджені школа, дитсадок та будинки: в ОВА розповіли про наслідки атаки на Київщину