Росіяни намагалися провести розвідку боєм біля Мазанівки, з втратами відійшли — Генштаб

Генштаб ЗСУ оприлюднив вечірнє зведення про ситуацію на фронті станом на 10 липня.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без змін.

На Сіверському напрямку росіяни обстріляли з артилерії райони населених пунктів Бачівськ, Волфине, Миропілля, Володимирівка, Олексіївка і Вовківка Сумської області та Сеньківка і Миколаївка Чернігівської області. Також  в районах Вовківки та Волфиного ворог завдав авіаударів.

На Харківському напрямку окупанти обстріляли Харків та населені пункти неподалік з артилерії та танків.

Ворог завдав авіаційних ударів поблизу Верхнього Салтова, Петрівки і Мосьпанового.

На Слов’янському напрямку ворог здійснив обстріли біля населених пунктів Долина, Дібровне, Мазанівка, Богородичне, Адамівка, Андріївка, Барвінкове, Вірнопілля, Велика Комишуваха, Краснопілля, Нова Дмитрівка, Хрестище, Новопавлівка, Нікополь, Червоне та Сулигівка. Неподалік Богородичного росіяни завдали удару з авіації.

Росіяни намагалися провести розвідку боєм в напрямку Мазанівки. Українські військові відбили наступ, окупанти з втратами відійшли.

На Бахмутському напрямку противник обстрілював із ствольної та реактивної артилерії районах населених пунктів Курдюмівка, Луганське, Берестове, Виїмка, Івано-Дар’ївка, Шуми та Переїзне.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках тривають обстріли по лінії зіткнення.

Росіяни завдали авіаудару біля Авдіївки та Володимирівки. Ворог намагався здійснити штурм та покращити тактичне положення в районі Новоселівки Друга, успіху не мав.

На Південнобузькому напрямку противник намагається не допустити просування українських військових вглиб тимчасово зайнятої території.

У готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України противник утримує в морі два носії високоточної зброї.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головні новини про війну в Україні. 10 липня. ОНЛАЙН