Росіяни намагаються наступати одразу на кількох напрямках — Генштаб

Російські війська намагалися наступати на Слов'янському, Донецькому, Бахмутському та Авадіївському напрямках. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала.

На Сіверському напрямку противник проводив повітряну розвідку у прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей. Також ворог здійснив мінометний обстріл поблизу Атинського Сумської області.

На Харківському напрямку ворог обстрілював із артилерії та РСЗВ наші позиції та завдав авіаційних ударів неподалік Прудянки, Рубіжного та Верхнього Салтова.

На Слов’янському напрямку росіяни намагаються покращити тактичне положення своїх підрозділів на напрямку Ізюм – Барвінкове. З цією метою вели артилерійські обстріли та завдали кілька авіаударів. Ворог також намагався просунутись в напрямку Бражівки та Дмитрівки, але наші військові його відкинули назад.

На Донецькому напрямку ворожі війська під прикриттям обстрілів та авіаударів продовжують спроби наступу в напрямках міст Бахмут та Сіверськ. Росіяни намагалися штурмовими діями покращити тактичне положення на напрямках Білогорівка – Григорівка, Золотарівка – Верхньокам’янське, Золотарівка – Серебрянка та Лисичанський НПЗ – Верхньокам’янське. Успіху там вони не мали, однак бойові дії тривають.

На Бахмутському напрямку наші захисники відбили ворожий штурм у напрямку Миронівка – Вуглегірська ТЕС.

На Авдіївському напрямку ворог також активізував ведення бойових дій. Намагався покращити тактичне положення на напрямку Верхньоторецьке – Кам’янка, успіху не мав, зазнав втрат та відійшов.

На Курахівському і Запорізькому напрямках активних наступальних дій окупанти не вели, але активно вели обстріли.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні наступу українських військ. Тут також зафіксована багато обстрілів та авіаударів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Як українські артилеристи демілітаризували дві російські САУ «Мста-С» (відео)