Росіяни намагаються вийти на адміністративні кордони Луганської області — Генштаб ЗСУ

Станом на 12 травня найбільша активність росіян продовжує зосереджуватися в Східній операційній зоні.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках — без суттєвих змін.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв населені пункти Семенівка, Блешня, Гірськ Чернігівської області, а також вдарив ракетами по Житомирщині та Чернігівщині.

На Слобожанському напрямку ворог намагається утримати зайняті території та обстрілює позиції. ЗСУ з артилерії, щоб не допустити їх виходу на кордон.

Також окупанти готуються відновити наступ на Слов’янському напрямку. Протягом дня ворог здійснював артилерійські обстріли в районах населених пунктів Велика Комишуваха та Довгеньке Харківської області.

На Донецькому напрямку російські військові хочуть прорвати оборону українських військ та вийти на адміністративні кордони Луганської області. Противних обстрілює позиції ЗСУ та цивільну інфраструктуру всім спектром озброєння, включно з авіацією.

Крім того, росіяни готують наступ на Лиманському напрямку.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямку ворог обстрілював цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Времівка Донецької області, Ольгівське, Затишшя, Гуляй-Поле, Оріхів, Новоданилівка та Кам’янське Запорізької області.

На Південнобузькому напрямку окупанти намагаються утримати зайняті рубежі. Продовжують обстріли із мінометів та артилерії населених пунктів біля лінії зіткнення.

Також у Генштабі зазначають, що у росії продовжують приховану мобілізацію. Зокрема, намагаються залучити осіб, які перебувають на тимчасово зайнятій окупантами території України. Для посилення угруповань ворог формує резерви зі складу 36-ї загальновійськової армії східного військового округу та активно використовує військово-транспортну авіацію для перекидання живої сили та матеріально-технічних засобів до прикордонних з Україною районів.

Разом з тим, окупаційна влада проводить роботу щодо так званої «націоналізації» компаній-представників телекомунікаційних послуг.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головні новини про війну в Україні. 21 травня. Авіаудари по Рівненщині та Вінниччині