Росіяни нарощують системи ППО на окупованій Херсонщині та у Брянській області — Генштаб ЗСУ
Генштаб ЗСУ

Станом на 19 червня окупанти продовжують завдавати ракетних та авіаційних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території України.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках білоруські військові виконують завдання з прикриття кордону, здійснюють фортифікаційне обладнання місцевості в Гомельській області, ведуть радіоелектронну розвідку.

На Сіверському напрямку росіяни продовжують інженерне обладнання позицій в прикордонних районах Курської області. У Брянській області окупантили збільшили кількість систем ППО.

На Харківському напрямку загарбники обстрілюють позиції ЗСУ з артилерії. Ворог провів розвідку боєм в районі населеного пункту Рубіжне, але успіху не мав.

На Слов’янському напрямку активних дій з боку росіян не було. Окупанти накопичують сили для наступу на Слов’янськ. Ворог обстрілював позиції наших військ та вів повітряну розвідку БпЛА «Орлан-10».

На Лиманському напрямку активних дій окупантів не зафіксовано.

На Сєвєродонецькому напрямку противник веде штурмові дії з метою встановлення повного контролю над містом Сєвєродонецьк, але успіху не має.

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаударів вертольотами неподалік Яковлівки та ракетних ударів в районах населених пунктів Травневе, Доломітне, Зайцеве та Нью-Йорк.

На східній околиці населеного пункту Берестове українські воїни успішно відбили ворожий штурм.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти активних дій не проводили.

На Південнобузькому напрямку ворог обстрілював мирні населені пункти Лимани, Лупареве, Нова Зоря, Таврійське, Новогригорівка, Білоусове, Князівка, Тополине, Велика Костромка та Осокорівка. Противник вдосконалює інженерне обладнання першого та другого рубежів оборони.

Російські окупанти нарощують систему ППО на тимчасово окупованій Херсонщині.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.